Hoe werken de spelnummers?

Ons Freecell spel maakt gebruik van de officiële Microsoft Windows spelnummers, dit zijn er 10 miljoen en ze geven allemaal een unieke deal. Deze nummers zijn handig, u kunt ze onthouden en zo altijd een bepaalde deal terugvinden.

Er zijn verschillende manieren om deze spelnummers te benaderen, het makkelijkste is om op het nummer bovenaan naast het menu te drukken, achter het “#” teken:

Freecell Solitaire met spelnummers

U krijgt dan een venster te zien waar een automatisch gegenereerd nummer staat, deze kunt u zelf vervangen door in het venster te typen of het paneel met drukknoppen aan de onderkant te gebruiken.

Zijn alle spellen te winnen?

Er is een zeer kleine kans dat u een Freecell spelnummer krijgt voorgeschoteld die niet op te lossen is. Het staat vast dat er van de eerste miljoen nummers maar 8 nooit opgelost zijn en omdat alle deals gegenereerd worden door hetzelfde algoritme, kunnen we aannemen dat er van onze 10 miljoen spellen ongeveer 80 niet op te lossen zijn. De kans dat u een winnende deal krijgt is dus 99,9992%!

Freecell wil niet starten, wat kan ik doen?

Waarschijnlijk is er iets niet helemaal goed gegaan in de browser en moet er een nieuwe versie van het spel opgehaald worden. Op een computer met Windows kunt u dit doen door de CTRL en de F5 toets tegelijk in te drukken en op een Mac maakt u de combinatie COMMAND + SHIFT + R. Speelt u op een mobiele telefoon of tablet? Kijk dan even bovenaan in het menu van dit apparaat voor de verschillende opties.

Werkt het daarna nog niet? Dan moet u even uw browser leegmaken, dit werkt als volgt voor alle Windows gebruikers: druk op de toetsencombinatie CTRL + SHIFT + DELETE en u krijgt een venster te zien met een aantal opties, dit is per browser verschillend:

  • Bij Firefox moet u bovenaan de periode op “alles” zetten, daarna alle vakjes aanvinken en dan op de knop “nu wissen” drukken.
  • In de Edge browser moet u alle vakjes aanvinken en dan op “wissen” drukken.
  • In Google Chrome zet u de periode op altijd en maakt u alle vakjes blauw, daarna drukt u op “gegevens wissen”.
  • In Safari drukt u op COMMAND + OPTION + E om dit voor elkaar te krijgen.
  • Zorg dat u altijd de laatste versie heeft van 1 van bovenstaande browsers en zorg uiteraard voor een goede internetverbinding, aangezien onze spellen alleen online te spelen zijn.

Ik krijg geen melding dat er geen mogelijkheden meer zijn...

Ons Freecell Solitaire spel geeft een melding als u geen kaarten meer kunt verplaatsen, u heeft dan verloren. Maar let altijd goed op, het kan in sommige gevallen zo zijn dat u geen melding krijgt, dit komt voor als er 2 kaarten van dezelfde kleur openliggen waar een kaart van een andere kleur die 1 punt lager is op geplaatst kan worden.

Een Freecell speelveld met oneindige zetten

In het voorbeeld is er nog maar 1 zet mogelijk: volgens de spelregels van Freecell kan de harten 5 op de zwarte schoppen 6 gelegd worden. Als u dit doet komt er een andere zwarte 6 vrij waarop u deze harten 5 weer kunt terugleggen, u kunt dit dus oneindig blijven doen, vandaar dat het spel geen melding geeft.

Kan ik spelen zonder het geluid?

Ga hiervoor naar de menuknop die helemaal bovenin aan de linkerkant te vinden is, als u hierop drukt krijgt u een venster te zien met daarin de optie geluid aan of uit.

Waar dienen de knoppen onderaan in het spel voor?

Linksonder ziet u een knop met een plus, hiermee kunt u een nieuw Freecell spel starten en aan de andere kant ziet u de ongedaan maken knop, hiermee kunt u oneindig veel stappen terug (hier kan ook de toetsencombinatie CTRL + Z voor gebruikt worden).